czwartek, 20 marca 2014

Pysznie faszerowane jajka


Bardzo smaczne jajka,nie tylko na świąteczny stół.Bardzo polecam!


JAJKA FASZEROWANE
 

8 jajek
15 dag pieczarek
10 dag szynki najlepiej podwędzanej
2-3 łyżki majonezu
1/3 łyżeczki musztardy
sól,pieprz
szczypiorek
 


 Jajka ugotować na twardo,ostudzić,obrać i każde przekroić na połowę.Żółtka delikatnie wyjąć i dobrze rozgnieść widelcem.Pieczarki zetrzeć na tarce i poddusić na maśle,przyprawić.Szynkę pokroić w drobniutką kosteczkę.Wszystko połączyć razem,dodać,majonez,musztardę,przyprawić.Połówki jajek nadziewać farszem,posypać posiekanym szczypiorkiem.Ja podaję do nich ćwikłę z chrzanem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz