czwartek, 20 marca 2014
Pysznie faszerowane jajka
Bardzo smaczne jajka,nie tylko na świąteczny stół.Bardzo polecam!
JAJKA FASZEROWANE
8 jajek
15 dag pieczarek
10 dag szynki najlepiej podwędzanej
2-3 łyżki majonezu
1/3 łyżeczki musztardy
sól,pieprz
szczypiorek
Jajka ugotować na twardo,ostudzić,obrać i każde przekroić na połowę.Żółtka delikatnie wyjąć i dobrze rozgnieść widelcem.Pieczarki zetrzeć na tarce i poddusić na maśle,przyprawić.Szynkę pokroić w drobniutką kosteczkę.Wszystko połączyć razem,dodać,majonez,musztardę,przyprawić.Połówki jajek nadziewać farszem,posypać posiekanym szczypiorkiem.Ja podaję do nich ćwikłę z chrzanem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz